♥PhOeBe FoReWeR♥ Lost For Words
Broj poruka : 1479 Datum upisa : 22.05.2010 Godina : 30 Lokacija : Venera...;) Raspoloženje : happy!!! :)
| Naslov: Fish Tank (2009) Sre Jun 23, 2010 1:00 am | |
| Žanr: drama Trajanje: 123 min. Zemlja porekla: Velika Britanija Nagrade: BAFTA – nagrada za najbolji britanski film Glavne uloge: Kejti Džarvis (Katie Jarvis), Majkl Fasbender (Michael Fassbender), Kirston Vering (Kierston Wareing) Scenario: Andrea Arnold (Andrea Arnold) Režija: Andrea Arnold (Andrea Arnold) SINOPSIS Buntovna petnaestogodišnjakinja Mija živi u ruiniranom radničkom predgrađu. Izbačena je iz škole, prijatelji je izbegavaju, a u sukobu je i s majkom i mlađom sestrom. Besposlena i usamljena, Mija luta predgrađem upadajući u nevolje. Jedino utočište pruža joj ples, i ona upada u prazne stanove kako bi mogla da sama i na miru vežba uz hiphop muziku s majušnih zvučnika. Njen život se menja kada jednog vrelog letnjeg dana njena majka kući dovede novog dečka. Misteriozni stranac, Konor, ljubazan je prema Miji i ohrabruje njeno interesovanje za ples. Pažnja, podrška i nežnost su nešto sasvim novo za Miju. Ona počinje da veruje Konoru, sve dok se ne ispostavi da nije bio iskren. O FILMU "Akvarijum" je moderna, intenzivna, na momente i duhovita priča o odrastanju. U okruženju u kom Mija živi, život se svodi na kretanje u krugovima kao u akvarijumu. Svaki dan je isti i ne postoje velike razlike čak ni kada su u pitanju različite generacije. Mija oseća potrebu da odraste i izađe iz tog začaranog kruga. Rediteljka Andrea Arnold ne govori mnogo o tome odakle je potekla inspiracija za priču o Miji, ali priznaje da u priči ima i njenog ličnog iskustva. "Ovaj svet iz filma je priča o nekom teretu koji sam htela da skinem s grudi", kaže Arnoldova, i sama odrasla u predgrađu sličnom onom u kom živi glavna glumica Kejti Džarvis, i onom u kome u filmu živi Mija. | |
|
anamarija Lost For Words
Broj poruka : 3050 Datum upisa : 31.05.2010 Lokacija : Beograd Raspoloženje : super!
| Naslov: Re: Fish Tank (2009) Sre Avg 25, 2010 1:56 am | |
| | |
|
sundjer bob :) What Do You Want From Me
Broj poruka : 768 Datum upisa : 09.01.2010 Godina : 29
| Naslov: Re: Fish Tank (2009) Pon Nov 15, 2010 9:32 am | |
| cini mi se da sam pocela da gledam, ali mi e uopste nije svideo tako da nisam odgledala ni prvu cetvrtinu filma. a mozda sam i pomesala nesto xD | |
|
-I Fell Into Fantasy- It's real for us
Broj poruka : 2632 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 32
| Naslov: Re: Fish Tank (2009) Čet Nov 22, 2012 4:50 am | |
| Volim ovaj film do neba, obavezna lektira za sve tinejdžerke, ali ne na John Hughes način, nego da se izvuče bitna poruka. | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Fish Tank (2009) | |
| |
|