nikolavuitton Round and Around
Broj poruka : 189 Datum upisa : 22.07.2010
| Naslov: Turske serije osvojile Balkan, zarada 50 miliona dolara Pon Avg 15, 2011 12:11 am | |
| Turske televizijske serije osvojile su mnoge zemlje na Balkanu i na Bliskom istoku i značajno su uticale na promjenu slike o savremenoj Turskoj. U posljednjih deset godina u inostranstvo je prodato 65 televizijskih serija, što je filmskoj industriji donijelo više od 50 miliona dolara, prenose lokalni mediji. Turski glumci su već prepoznatljivi u mnogim zemljama u regionu, a razglednice iz Istanbula koje se pojavljuju u serijama privukle su, kako se ocjenjuje, mnoge strane turiste u grad na Bosforu. Turske serije su veoma popularne i u družavama koje su nastale poslije raspada jugoslovenske federacije, uključujući i Srbiju. "TV serije su velika komercijalna prilika za Tursku. To je novitet za publiku (u zemlji i inostranstvu) koja je dosad navikla da gleda samo sadržaje iz američke i latinoameričke TV produkcije", kaže Izet Pintu iz kompanije za filmsku distribuciju "Global Ejdžensi". Televizijske serije su i pored nesumnjivog komercijalnog uspjeha, izazvale i kritike konzervativaca zbog nemoralnih scena u kojima se glumci u serijama često pojavljuju bez mnogo tekstila, u ljubljavnim scenama i što propagiraju vanbračne odnose. "Ove serije ne oslikavaju turski moral i tradicionalnu tursku porodicu. One štete našem imidžu u inostranstvu, jer su prepune iskvarenih zapleta i neprihvatljivog ponašanja", kaže Hadži Indžekari, poslanik vladajuće proislamističke partije pravde i razvoja koja se inače godinama zalaže za ukidanje zabrane nošenja feredža u državnim fakultetima i javnim službama. | |
|
StopBeingStupid. Gossip Admin
Broj poruka : 10837 Datum upisa : 09.01.2010 Godina : 29 Lokacija : Like u care.
| Naslov: Re: Turske serije osvojile Balkan, zarada 50 miliona dolara Pon Avg 15, 2011 3:10 am | |
| | |
|
EkatarinaYesenin K4t4 Pr{0}
Broj poruka : 3182 Datum upisa : 13.06.2010 Godina : 29 Lokacija : Ja sam fina, iz Finske :)
| Naslov: Re: Turske serije osvojile Balkan, zarada 50 miliona dolara Pon Avg 15, 2011 5:06 am | |
| Moram negde da postujem da vidim kolko imam para A stvarno nemam nikakav komentar na ovo :A | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Turske serije osvojile Balkan, zarada 50 miliona dolara | |
| |
|