Glavne uloge: Nikola Rakočević, Viktor Savić, Zoran Nastić, Vujadin Milošević, Milan Ojdanić, Bojana Novaković, Predrag Ejdus, Nikola Kojo, Vladan Milić
Godina proizvodnje: 2010
Zemlja porekla: Srbija
Trajanje: 98 min
Sinopsis: Sve počinje na Banjici, na stadionu Fudbalskog kluba Radnik, na čijim tribinama traje sukob između dve navijačke grupe skinheda i dizelaša. Šišanje je priča o odrastanju, ljubavi i pogrešnim izborima glavnog junaka Novice (Nikola Rakočević). On je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa. Vođen harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i zaljubljenošću u svoju komšinicu Minu (Bojana Novaković) Novica postaje skinhed. Film govori o tome koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čoveku da uništi svoj i živote svojih najbližih.
Zanimljivosti: Kamera Sony HDSR - F 23 Šišanje je prvi film u Srbiji koji se snima novom kamerom Sony HDSR - F 23, koju je obezbedio novosadski MagicBox. Kamera tehnološki parira filmskoj slici i predstavlja poslednju reč u digitalnoj tehnologiji. Po kvalitetu slike prevazilazi kamere kojom su snimani filmovi poput Povratka Supermena i Poroka Majamija.
Film podržan u Solunu Film Šišanje je dobio sredstva na sesiji SEE Cinema Network u Solunu. Ovaj fond je osnovan od strane Grčkog filmskog centra, a ima za cilj razvoj međunarodne saradnje na filmskim projektima u regionu.
Snimanje u nekoliko etapa Film je sniman u etapama jer zahteva velike transformacije glumaca koje podrazumevaju treninge u teretani i šišanje. Zbog ovih radikalnih transformacija ekipa mora da obrati posebnu pažnju na usklađivanje termina glumaca sa terminima snimanja. Prvi deo snimanja je obavljen na lokacijama u Beogradu i Pančevu.
EkatarinaYesenin K4t4 Pr{0}
Broj poruka : 3182 Datum upisa : 13.06.2010 Godina : 29 Lokacija : Ja sam fina, iz Finske :)
Naslov: Re: Šišanje Sre Avg 03, 2011 8:16 am
Nisam gledala, moguce da je dobar, ali ne verujem da cu gledati... Mada mozda
Ajvan. 7.68inches
Broj poruka : 617 Datum upisa : 12.07.2010 Godina : 29 Lokacija : Newark, New Jesey Raspoloženje : Solidno :D
Naslov: Re: Šišanje Čet Avg 04, 2011 6:39 am
Po meni ok film, ali.....vrsi kontraefekat na decu xP
StopBeingStupid. Gossip Admin
Broj poruka : 10837 Datum upisa : 09.01.2010 Godina : 29 Lokacija : Like u care.
Naslov: Re: Šišanje Pet Avg 12, 2011 5:20 am
Vise vrsi kontraefekat na idiote. Ali nije da ima nesto sto na njih ne vrsi kontraefekat Salim se, nisam ni gledala, sta lupam ja.