Nanošenje šminke nije pitanje života i smrti, ali zbog krive nijanse biste mogli izgledati poput leša. Kako naneti šminku? Profesionalna šminkerka Bobbi Brown udelila je nekoliko savjeta.
1. Pre nego što počnete, nahranite lice
Negovano lice izgledaće odmornije, glađe i sveže već na samom početku.
2. Sparite pudere
Za većinu žena, najbolji puder su u stvari dva pudera: ružičasti ton ispod žućkastog. Ovo sam otkrila kad mi je nestalo pudera. Nanela sam ružičasto kremasto rumenilo kao podlogu i na to dodala standardni tekući puder.
3. Stapanje
Tekući puder testirajte i na licu i čelu. Kupite onaj koji se dobro stapa s obe podloge. Treba delovati poput vaše kože, a ne kao premaz za tortu.
4. Umereno
"Delovaćete mlađe s manje tekućeg pudera. Dakle, koristite što je manje moguće pudera."
5. Prirodni pigmenti
"Prilikom izbora boje i nijanse, pogledajte svoju kožu. Uzmite senku za oči koja odgovara vašim kapcima, rumenilo koje je slično vašim obrazima nakon što ih uštipnete. Najbolji ruž je boja vaših usana. Prilikom testiranja, nanesite ruž u sredinu donje usne. Stopi li se s vašom prirodnom bojom, izabrali ste najbolju nijansu - onu koju možete naneti prilikom brzog jutarnjeg nanošenja šminke.