| Prestanite da grickate nokte | |
|
+6Jec@ 95 *Autumn Rain* Baby -I Fell Into Fantasy- JeCaxD StopBeingStupid. 10 posters |
Autor | Poruka |
---|
StopBeingStupid. Gossip Admin
Broj poruka : 10837 Datum upisa : 09.01.2010 Godina : 29 Lokacija : Like u care.
| Naslov: Prestanite da grickate nokte Pon Jul 12, 2010 11:07 pm | |
| Koliko su vam puta roditelji rekli da ne grickate nokte? Moguće i baka ili deka, tetka, poneki nastavnik... Prijatelji uglavnom ne govore takve stvari, ali ako vaša drugarica ili drug grickaju nokte, verovatno ste i sami primetili koliko to ružno izgleda. Ne samo da grickanje noktiju kao čin ružno izgleda - čak ni inače "kul" zvezde ne izgledaju nimalo privlačno dok to rade, a nemali broj njih nikako ne uspeva da se otarasi ove navike - već posle toga i nokti jako ružno izgledaju (koliko ružno zavisi od mere u kojoj ste ih izgrizli). Još nešto: grickanjem noktiju moguće je inficirati kako kožu oko noktiju - time što ćete je raskrvariti ako baš preterate sa grickanjem - tako i usnu šupljinu, time što ćete "pokupiti" bakteriju koja se nalazi ispod nokta. Samo, kako se osloboditi ove navike? Postoji više načina. Jedan su specijalni lakovi protiv grickanja noktiju - oni imaju zaista odvratan ukus (postoje i kreme sa sličnom namenom, ukoliko ne želite da koristite lak). Drugi način jeste da upotrebite običan lak za nokte, ali neki stvarno lep, i da puno vremena provedete doterujući svoje nokte - kad ih vidite tako lepe i negovane i setite se koliko ste vremena proveli da im podarite takav izgled, biće vam žao da to pokvarite. Ne pomaže vam? Pokušajte sa veštačkim noktima! Nalepite ih preko svojih i - gotovo! Plastiku nije baš tako lako grickati. Samo, kad budete kupovali veštačke nokte, nabavite one koji se lepe gelom sa vodenom osnovom; postoje i oni sa akrilatnom smesom, ali je ona toksična - prilikom odvikavanja od grickanja noktiju ipak ne treba otići toliko daleko da se otrujete. Ne volite veštačke nokte? Ne brinite, nećete morati zauvek da ih nosite. Kada zbog njih ne budete više mogli da grickate nokte, navika će se s vremenom izgubiti. Posle, čak i kada skinete veštačke nokte, nećete gurati vrhove prstiju u usta svaki put kad se unervozite. Tada će vaši nokti konačno moći da stalno izgledaju lepo i negovano, pa će vam i ruke lepše izgledati (da i ne spominjemo da više nećete rizikovati da dobijete neku infekciju). | |
|
| |
JeCaxD Learning to fly
Broj poruka : 9 Datum upisa : 12.07.2010 Godina : 28 Raspoloženje : Sreecnaa.. ^^
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Pon Jul 12, 2010 11:21 pm | |
| | |
|
| |
-I Fell Into Fantasy- It's real for us
Broj poruka : 2632 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 32
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Sre Jul 14, 2010 6:28 am | |
| probala sam sve to vestacke nokte skines posle nekog vremena, pa ae opet na staro lak skines posle 3 dana pa ae na staro a na odvratne lakove se naviknes posle 2 dana | |
|
| |
Broj poruka : 10837 Datum upisa : 09.01.2010 Godina : 29 Lokacija : Like u care.
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Sre Jul 14, 2010 7:02 am | |
| ja ponekad izgrizem nokat na malom prstu inace ne grickam xD | |
|
| |
-I Fell Into Fantasy- It's real for us
Broj poruka : 2632 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 32
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Sre Jul 14, 2010 8:27 am | |
| | |
|
| |
Baby Gossip Moderator
Broj poruka : 3742 Datum upisa : 28.01.2010 Lokacija : Istanbul Raspoloženje : Uvek raspolozena
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Ned Jul 18, 2010 3:04 am | |
| | |
|
| |
JeCaxD Learning to fly
Broj poruka : 9 Datum upisa : 12.07.2010 Godina : 28 Raspoloženje : Sreecnaa.. ^^
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Pon Jul 19, 2010 2:11 am | |
| - -I Fell Into Fantasy- ::
- probala sam sve to
vestacke nokte skines posle nekog vremena, pa ae opet na staro lak skines posle 3 dana pa ae na staro a na odvratne lakove se naviknes posle 2 dana jestee.. u pravu sii | |
|
| |
*Autumn Rain* Child with Asphalt
Broj poruka : 347 Datum upisa : 02.03.2010 Godina : 26 Lokacija : Winterfell Raspoloženje : ok ^^
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Pon Avg 02, 2010 1:48 am | |
| | |
|
| |
Jec@ 95 The Dogs of War
Broj poruka : 488 Datum upisa : 03.08.2010
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Čet Avg 05, 2010 5:06 am | |
| ja grickam nokte..i nikako nmg da se odviknem..-.-' | |
|
| |
anamarija Lost For Words
Broj poruka : 3050 Datum upisa : 31.05.2010 Lokacija : Beograd Raspoloženje : super!
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Čet Avg 26, 2010 5:16 am | |
| Nikad nisam i necu grickati nokte | |
|
| |
Lilly Lovegood Learning to fly
Broj poruka : 47 Datum upisa : 02.03.2011 Godina : 28 Lokacija : Valjevo
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Sre Avg 03, 2011 11:01 pm | |
| Išla na nadogradnju dva puta - kad sam skinula ni mesec dana nisam izdržala, lakovi ne pomažu, na grozne lakove se navikneš. To je jednostavno nesvesno, i ne primetiš. | |
|
| |
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Sre Avg 03, 2011 11:19 pm | |
| ja grickam zanoktice ne nokte i ne znam šta da radim a i ne smeta mi iskreno. | |
|
| |
Wwinner The Dogs of War
Broj poruka : 341 Datum upisa : 28.04.2010 Godina : 29 Lokacija : ^^ -.- necu da ti kazem celaviii
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Sub Avg 13, 2011 9:42 pm | |
| i ja ocem da nadogradim nokte kak ih ne bih grickala xDD | |
|
| |
Tinkerbell Round and Around
Broj poruka : 111 Datum upisa : 17.08.2011 Godina : 30
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte Čet Avg 18, 2011 12:17 am | |
| Nikad nisam grickala nokte, to mi je odvratno. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Prestanite da grickate nokte | |