StopBeingStupid. Gossip Admin
Broj poruka : 10837 Datum upisa : 09.01.2010 Godina : 29 Lokacija : Like u care.
| Naslov: The Crazies (2010) Uto Jun 15, 2010 8:24 am | |
| Kako je američka filmska industrija ostala bez svežih ideja, još jedan stari film doživeo je remake. Ovoga puta radi se o istoimenom filmu iz 1973. godine - "The Crazies", jednom od prvih filmova legendarnog Georgea A. Romera (za koga je jedan Tarantino izjavio da je A. skraćenica od "A Fucking Genius"). Romerov film mi je ostao u vrlo lošem sećanju, jer je bio nedorečen i veoma dosadan, što se može pročitati ovde. Kao film sasvim solidne i zastrašujuće ideje, očekivao sam da ovaj remake nastaje s ciljem da ispravi sve greške originala. Za to su postojali mnogi uslovi: sam Romero bio je jedan od izvršnih producenata, budžet je iznosio respektabilnih 20 miliona $ (naspram Romerovog filma koji je imao jedva 275 hiljada $), a samim tim obezbeđeni su dobri specijalni efekti i glumačka postava koju predvode Timothy Olyphant (ostao mi u pamćenju po ulozi u filmu "Go" iz 1999. godine) i Radha Mitchell (odlična u odličnom "Silent Hill"-u). "The Crazies" prati šerifa i njegovu suprugu, koji uz još nekoliko nezaraženih sugrađana malog američkog grada, pokušavaju da prežive iznenadnu epidemiju nasilja koja zahvata lokalno stanovništvo. Zanimljiva priča o preobražaju mirnih komšija u nasilne ludake, uz dobre glumce, efekte i visoku produkciju obećavala je odličan film, što je sve podgrejao i odličan trailer, te sam s nestrpljenjem iščekivao ovo delo. Prve reakcije koje sam imao prilike da iščitam bile su dosta loše, te sam snizio kriterijume pre gledanja, ali ni to nije pomoglo. "The Crazies" me je baš neprijatno iznenadio. U principu, u filmu je sve manje-više fino, osim scenarija koji je očajan. Radnja je praktično linearna te tako malo-malopa ima scena koje se ponavljaju. Scene u kojima se napetost diže do krajnjih nivoa, a zatim glavni protagonisti spašavaju u poslednjim milisekundama ugušiće svačiji entuzijazam. Klasično, za američku filmsku publiku. Sem toga, moja najveća zamerka je i to što "poludeli" u nekim scenama deluju čak kao svesna i razumna, proračunata bića, a u nekim su potpuno nesvesni. | |
|
♥PhOeBe FoReWeR♥ Lost For Words
Broj poruka : 1479 Datum upisa : 22.05.2010 Godina : 30 Lokacija : Venera...;) Raspoloženje : happy!!! :)
| Naslov: Re: The Crazies (2010) Uto Jun 15, 2010 9:48 am | |
| nisam gledala ali takođe zvuči dobro....! | |
|
Ronmione <3 Gossip Admin
Broj poruka : 5806 Datum upisa : 10.01.2010 Godina : 28 Lokacija : Hogwarts
| Naslov: Re: The Crazies (2010) Uto Jun 22, 2010 3:52 am | |
| | |
|
*|Pain of love|* Learning to fly
Broj poruka : 82 Datum upisa : 20.07.2010
| Naslov: Re: The Crazies (2010) Uto Jul 20, 2010 3:36 am | |
| nov je film uzecu iz video club-a | |
|
Baby Gossip Moderator
Broj poruka : 3742 Datum upisa : 28.01.2010 Lokacija : Istanbul Raspoloženje : Uvek raspolozena
| Naslov: Re: The Crazies (2010) Uto Jul 20, 2010 4:00 am | |
| | |
|
anamarija Lost For Words
Broj poruka : 3050 Datum upisa : 31.05.2010 Lokacija : Beograd Raspoloženje : super!
| Naslov: Re: The Crazies (2010) Sre Avg 25, 2010 2:11 am | |
| | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: The Crazies (2010) | |
| |
|