uskoči u magični portal
 
PrijemPrijem  PortalPortal  KalendarKalendar  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  TražiTraži  Lista članovaLista članova  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Delite | 
 

 Prison Break

Ići dole 
AutorPoruka
Ronmione <3
Gossip Admin
Gossip Admin
avatar

Ženski Devica Pacov

Broj poruka : 5806
Datum upisa : 10.01.2010
Godina : 21
Lokacija : Hogwarts

PočaljiNaslov: Prison Break   Sub Maj 08, 2010 2:28 am

Bekstvo iz zatvora (engl. Prison Break) je američka TV serija, čija je prva epizoda premijerno prikazana na Foksu 29. avgusta 2005. godine i koju je pratilo više od 10,5 miliona gledalaca.Popularnosti ove serije najviše doprinosi jedinstvena „serijalizovana“ struktura radnje, kao i činjenica da se malo koja televizijska serija zaista snimala u zatvoru. Uspeh i priznanja koje je ovo ostvarenje dobilo kao „zatvorska drama“ ponovo su pobudili interesovanje publike za ovaj žanr. Ova serija je napeta drama koja govori o čoveku osuđenom na smrt za zločin koji nije počinio i o njegovom bratu koji je smislio savršen plan za njegovo bekstvo iz zatvora. Ova intrigantna serija u svakoj epizodi otkriva uvek nove detalje.Seriju je napisao Pol Šojring.


Žanr
Akcija
Drama
Triler

Autor Pol Šering
Glumci
Dominik Persel
Ventvort Miler
Amauri Nolasko
Vejd Vilijams
Robert Neper
Sara Vejn Kalis
Robert Visdom
Deni Garsija
i Pol Ejdelstin
sa Vilijam Fiktner

Prva sezona
Prva sezona se sastoji od 22 epizode. Počinje ubistvom Terensa Stedmana, brata potpredsednice SAD, za čiju je smrt osumnjičen Linkoln Barouz. Zbog snažnih dokaza koji mu ne idu u prilog, Linkoln je osuđen na smrtnu kaznu i poslan u zatvor „Foks river“.
Linkolnov brat, Majkl Skofild,koji je uveren u njegovu nevinost, rešio je da ga izbavi odatle. Skofild je radio na rekonstrukciji zatvora i sada nabavlja planove građevine. Zbog komplikovanih planova on ih tetovira na gornjem delu svoga tela, sakrivenim sa masom motiva. Zatim organizuje pljačku banke da bi i sam dospeo u taj zatvor. Nakon što dospe u zatvor, Skofild zapčinje svoj plan ka izbavljenju brata iz zatvora, ali otkriva da je to teže nego što je mislio.
U zatvoru Skofild izaziva probleme sa bivšim šefom mafije koji se zove Džon Abruci.Skofild otkriva Abruciju svoje planove za bekstvo, da bi mu on obezbedio vozilo nakon što pobegnu iz zatvora,a za uzvrat Skofild mu obećava da će mu otkriti gde se krije Oto Fibonači koji je policiji prijavio Abrucija. Da bi sproveo svoj plan u delo Skofild polako uključuje zatvorenike koji su mu potrebni, među kojima su pedofil Ti-Beg, Stotka (koji ima dobre veze unutar zatvora) i Skofildov cimer Fernando Sukre. Najstariji zatvorenik Čarls Vestmorland, za koga Majkl veruje da je u stvari ozloglašeni D. B. Kuper, čuveni otmičar aviona, pridružuje se Skofildovoj grupi za bekstvo nakon što mu uprava zatvora odbija posetu njegovoj bolesnoj kćerci. Vestmorland inače krije 5 miliona američkih dolara od pljačke u Juti. Svi oni sa Majklom i njegovim bratom, uz Abrucijevu pomoć, dobijaju posao u „Zatvorskoj industriji“.
Put za bekstvo prolazi kroz bolničku sobu, koji vodi kroz sobu gde borave čuvari. Da bi dospeli do te prostorije, Vestmorland pali vatru, nakon čega Zatvorska industrija dobija posao da renovira tu sobu. Iz te sobe zatvorenici kopaju rupu koja omogučava prolaz preko podzemnog kanala u sobu hitne pomoći. Dan pre Linkolnovog pogubljenja,tim planira bekstvo, ali Linkoln se potuče sa jednim čuvarem da bi ga sprečio da otkrije plan za bekstvo. Za kaznu šalju ga u samicu, što Majklov plan čini nemogućim.Stvari se dodatno iskomplikuju kada ovdodna cev u bolničkoj sobi bude zamenjena. U isto vreme bivša devojka i Linkolnov advokat, Veronika Donovan uz pomoć Nika Sarvina, pokušava da dokaže da Linkoln nije kriv, što je dovodi do otkrića da iza svega stoji potpredsednica vlade koja se kandiduje za predsenika SAD. Agent tajne službe Pol Kelerman i guverner Ilinoisa Frank Tankredi, koji je otac Sare Tankredi koja radi kao doktorka u zatvoru „Foks river“, pripadaju potpredsednicinom timu. Oni pokušavaju Veroniku Donovan i Nika Savrina da spreče da saznaju istinu. Veronika otkriva da potpredcedicin brat Terens Stedman nije ubijen i da je živ. Nakon što uspe odložiti Linkolnovu egzekuciju,Skofild odglumi nervni napad, kako bi dospeo na psihijatrijsko odeljenje zatvora. Veronika otkriva Terensovo prebivalište, ali biva zarobljena, potom i ubijena u kući gde se on nalazi.
Druga sezona
Druga sezona se takođe sastoji od 22 epizode. Radnja se odigrava 8 sati nakon bekstva iz zatvora „Foks river“ fokusirajući se na Majkla, Linkolna i ostale. Specijalni agent FBI Aleksandar Mahoun dobija zadatak da pronađe i ulovi svih 8 begunaca.
Nakon propuštenog leta, begunci svaki sa svojem ciljem, ali sa istom odlukom, planiraju odlazak u Jutu da uzmu 5 miliona dolara, koje je Čarls Vestmorland sakrio. Čarls Vestmorland umire, a Džon Abruci odseca ruku Ti-Begu sekirom jer se on vezao lisicama za Majkla. Belik i Poup osećaju kako će uskoro snositi posledice zbog loših poteza u toku hvatanja begunaca.
Majkl, Sukre, T-Bag i Stotka uspevaju se dočepati novca, ali Sukre se ne želi pridržavati dogovora i sam uzima torbu sa 5 miliona i kasnije se nalazi sa Majklom, ali u torbi nije bilo 5 miliona nego knjige koje im je podmetnuo Ti-Bag. Ti-Beg beži sa 5 miliona dolara.Nakon suspenzije,Belik regrutira novog partnera Roja Gerija u hvatanju begunaca. Ti-Beg je na putu kuće njegove bivše supruge gde se nalaze i Belik i Geri.Majkl se konačno sureće sa Sarom, ali njih dvoje neće dugo uživati jer im je Mahoun na tragu, a on će se, zajedno s Kelermanom, potruditi i da ostanu razdvojeni. Belik uspeva naterati T-Baga da mu otkrije tajnu, i to na brutalan način.Ostavlja ga vezanog i poziva policiju. Ti-Bag da bi pobegao otkida ruku. Nalazi Gerija uzima mu 5 miliona i ubija ga. Posle ubistva Gerija, Ti-Beg kupi novac. Belik je uhvaćen i izručen u zatvor „Foks river“ zbog sumnje da je ubio Gerija i to ga nimalo ne veseli. Mahoun koji ima psihičke probleme, dobija nalog od Bil Kima, jednog iz „Kompanije“. Nalog je da ubije svih osam begunaca.
Majkl uspeva da nabavi avion za Meksiko. Tada neočekivano sreće svog oca, koji je zajedno sa Linkolnom.Iako im je Mahoun opasno blizu, Majkl, Link, njihov otac i Sukre ipak planiraju ukrasti avion. Majkl i otac se konačno pomire, ali će Aldo to platiti svojim životom, zbog čega se Majkl i Link odluče direktno suočiti s progoniteljima. Jedan borbeni avion obora avion u kome je Sukre, on iskaće i stiže preko stranputnice kod devojke Marikruz. Kelerman bez imalo oklevanja muči Saru kako bi saznao što ga zanima. Šef Kelermana i Mahouna, Bil Kim prisiljuje ih da zajedno sarađuju.Stotka nalazi svoju ženu. Malo kasnije žena Stotke je uhvaćena,a Terens Stedman postaje zarobljenik Majkla i Linka. Stedman izvršava samoubistvo.Majkl i Lik na programu nacionalne televizije javno iznose svoju priču, a Majkl Sari šalje šifrovanu poruku.
Mahoun izbavlja Belika iz zatvora kako bi zajedno sarađivali. Sara nema poverenja u Kelermana i zabrinuta je što su Majkl i Linkoln zajedno sa njim. Kreću u Čikago, gde ih čeka jedan USB ključ na kome je razgovor između Terensa Stedmana i njegove sestre, koji će dokazati nevinost Linkolna. Majkl i Sara za pomoć se obraćaju Poupu, kako bi im otkrio informacije koje bi mogle naštetiti Kompaniji. Stotka nudi Mahounu pogodbu: za puštanje njegove supruge na slobodu i lečenje njegove ćerke, reći će mu mesto gde se Skofild krije. Mahoun tera Stotku da se ubije, ali čuvari zatvora to sprečavaju.
Majkl, Linkoln i Sara dolaze u vlasništvo USB-a. Oni se odvajaju od Pola Kelermana. Mahoun dobija nalog, da Skofilda i Linkolna ubije u roku od dva dana. Kod prijema bivše potpredsednice SAD Karolin Rejnolds, Majkl je uhvaćen od strane Bila Kima, mučen je i saslušan. Predsednica Rejnolds prihvata zahteve kako bi Linkoln bio oslobođen.
Kerolin Rejnolds neočekivano daje ostavku na funkciji predsednice SAD i Majkl i Linkoln stoje sa praznim rukama. Njihov jedini izlaz vide u Panami.
Treća sezona
Treća sezona se sastoji od 13 epizoda. Sara ubija Bila Kima i Majkl priznaje krivicu i predaje se. Skofild je zajedno sa Mahounom, Belikom i Ti-Begom pritvoren u Soni, paklenom panamskom zatvoru. Zatvor je, posle ustanka zatvorenika, napušten od strane stražara i zatvorenici sada imaju svoje pravila i zakone (pod vodstvom kralja droge Lehera).
Borbu za život sa jednom zatvorenikom Skofild može da dobije uz pomoć Mahouna. Cilj je, da Skofild pobegne iz Sone i da jednog drugog zatvorenika, Džejmsa Vistera, oslobodi.On govori Majklu,ukoliko ga neko vidi, da je mrtav. Visler je osuđen zbog ubistva sina gradonačelnika Paname. Živi u kanalizaciji zatvora. Mahoun i Skofild su saznali da,ko pronađe Vislera, njemu se garantuje sloboda.
Mahoun daje sve od sebe, da nađe Vislera. Ti-Beg je zaradio poverenje Lehera. Mahoun nalazi sklonište Vislera i želi da ga isporuči Leheru. Skofild mora to da spreči, da bi zaštitio Saru i njegovog sinovca. On jednim malim razaranjem vraća vodu za piće. Lehero se odriče isporuke Vislera. Link preko Vislerove devojke dolazi do sadržine jednog sefa banke. Knjigu, koja je bila u sefu, Link mora da da Kompaniji, ali posrednik (Suzan) dobija samo kopiju. Link u zamenu za original, želi dokaz da su Sara i El Džej živi. On dobija njihove slike, na kojima oni drže novine. Majkl pokušava da dođe u vastništvo jedinog mobilnog telefona u Soni i uspeva uz pomoć Ti-Bega. Majkl saznaje od Sare, da se ona nalazi na jednom „beznadežanom mestu“, da im daje vreme do „12 sati“ a da je kod nje „3 sata“. Naposletku, Linkoln saznaje mesto Sare i El Džeja, ali kidnaperi beže. Suzan upozorava njega, da ne pokušava ovo još jednom. Posle toga, ona mu ostavlja jedan paketić u garaži hotela, u kome se navodno nalazi glava Sare Tankredi. Majkl uspeva da dobije jednu sobu od Lehera, koju je sam izabrao. Na to on prouzrokuje nestanak struje. Lehero je sad zavisan od pomoći Majkla.
Majkl pokušava takođe uz pomoć Linka da dobije jednog zaposlenika zatvora za bekstvo iz Sone, koji ima zadatak za pogrebe. On bi se brinuo za zatvorske zidine, koje bi razorio jednom hemikalijom.
Ti-Beg ubija jednog od Leherovih prijatelja, da bi zauzeo njegovo mesto kao prodavac droge. Zatim, njegov plan se ispunjava i pokušava da dobije Mahouna za kupca. Majkl nudi Mahounu, da ga ubaci u tim za bekstvo, sa nadom da ga smiri. Ali Mahoun, kome prete halucinacije, tačno procenuje situaciju i nožem preti Majklu.
Van zatvorskih zidina, Linkoln uz pomoć Suzan, sređuje Sukreu posao grobara u Soni. Majkl jos uvek nema ideju kako ce proci pored surovih zatvorskih strazara pa poziva Linkolna i Sofiju da mu pomognu. Sukre pokusava sakriti detalje bega od Suzan, ali se predomisli kada mu se zapreti ubistvom trudne Marikruz. Verujuci kako ce im kratki nestanak struje pomoci u pretrcavanju strogo cuvanog dela od tunela do ograde, Lehero, Ti-Bag i Belik su odlucili krenuti prvi. Zatvorski cuvari su ih na vreme otkrili i pri pucnjavi su smrtno ranili Lehera, dok su Ti-Bega i Belika odmah vratili natrag u zatvor. Za to su vreme ostali begunci u tunelu sa strepnjom očekuju Michaelov plan B.
Nakon kratke potere po panamskim ulicama, Linkoln i Majkl sustizu Vislera i sa Suzan dogovaraju poslednji sastanak na kojem bi izvrsili razmenu Vislera za El Dzeja i Sofiju, i to na prvom spratu gradskog muzeja, gde svi posetioci moraju proci kroz detektor metala. U međuvremenu, zatvorski strazari teraju Sukrea na kopanje vlastitog groba u kojem ce biti ziv zakopan zbog pomaganja zatvorenicima u begu. Ti-Beg pred prostalim zatvorenicima ponosno najavljuje pad Leherove vladavine nakon što ga je ugusio jastukom.
Četvrta sezona
Četvrta sezona je počela sa prikazivanjem u SAD 1. septembra 2008. emitovanjem 2 epizode. Za sada je emitovano 16 epizoda, a nastavak serijala emitovaće se na proleće 17.aprila 2009. godine.
Majkl pronazli Suzan i Vislera u Los Anđelesu sa namerom da osveti Sarinu smrt. Oni govore Majklu da je Sara pobegla i da je ziva. Majkl je ubrzo pronalzi preko Brusa Beneta. U Panami, Sukre, Belik i Ti-Beg su pobegli iz Sone nakon pobune. Ti-Beg nalazi prevoz do Amerike, ali mu vozac otima pare i ostavlja u meksickoj pustinji. Likoln je uhapsen posto je ubio agenta Kompanije. Uhvaceni su i Sukre, Belik i Mahoun. Mahoun saznaje da su mu ubili sina i da je za to odgovoran Vajt. Svi uhapseni su kod Don Selfa, agenta Drzavne sigrnosti sa namerom da zajedno sruse Kompaniju. Majl i ekipa moraju da pronađu Scilu, bazu podataka Kompanije. Njima pomaze Roland, kompjuterski strucnjak. Ti-Beg nalazi lokaciju Vislerove knjige o pticama, gde saznaje nesto o njegovom dvostrukom zivotu. Vajt drzi Suzan u vlastitom pritvoru. Roland prima informacije o Scili i tada saznaju da Scilu cini sest kartica i da moraju da nađu preostale.
[/size]___________________________
Nazad na vrh Ići dole
P. Sawyer
Learning to fly
Learning to fly
avatar

Broj poruka : 82
Datum upisa : 12.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Sub Maj 22, 2010 4:46 am

moja 3. omiljena serija..xD
obozavam je..posebno Ventvort Miler-a..^^ <3
Nazad na vrh Ići dole
Queen.M ♥
The Dogs of War
The Dogs of War
avatar

Broj poruka : 458
Datum upisa : 11.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Sub Maj 22, 2010 10:37 am

Obozaaaaavaaaaam ovu serijuuu! jednaa od mjih naj, stvarno je prepre serija. Svima onima koji ju nisu pogledali, pogledajte ju i nežete pžaliti 100000%. Ak vas nešto zanima, pitajte jer znam sveee, ama baš sve. Gledala sam sve epizode, sezone, jednom rječju ~~> opsjednuta saam xD Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
♥PhOeBe FoReWeR♥
Lost For Words
Lost For Words
avatar

Ženski Rak Ker

Broj poruka : 1479
Datum upisa : 22.05.2010
Godina : 23
Lokacija : Venera...;)
Raspoloženje : happy!!! :)

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Sub Maj 22, 2010 9:20 pm

ta serija je moćna,sada je gledam na fox crime... Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Adriana Lima ^^
Lost For Words
Lost For Words
avatar

Ženski Ribe Pacov

Broj poruka : 5353
Datum upisa : 09.01.2010
Godina : 22
Lokacija : In Damon's heart ♥
Raspoloženje : * In love *

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Pon Maj 24, 2010 8:27 am

Odgledala sam sve epizode. Serija je fenomenalna ali je sranje sto se onako zavrsila. Tako sam plaaaakaalaaa </3
Nazad na vrh Ići dole
Josip
Learning to fly
Learning to fly
avatar

Muški Broj poruka : 96
Datum upisa : 28.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Sub Jul 10, 2010 10:20 pm

Serija je fenomenalna.. Predobra.. Jedna od mojih najdražih serija.. Sucre mi je najbolji i Gretchen..
Nazad na vrh Ići dole
http://gossipgirlcroatia.forumcroatian.com/
Baby
Gossip Moderator
Gossip Moderator
avatar

Ženski Broj poruka : 3742
Datum upisa : 28.01.2010
Lokacija : Istanbul
Raspoloženje : Uvek raspolozena

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Ned Jul 18, 2010 1:41 am

fenomenalna serija!

___________________________
Spojler:
 

Nazad na vrh Ići dole
Me, myself and I
Learning to fly
Learning to fly
avatar

Muški Broj poruka : 65
Datum upisa : 10.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Ned Jul 18, 2010 4:56 am

Gledao sam nekoliko epizoda. A nije mi jasno, oni u svakoj sezoni treba da pobegnu iz nekog novog zatvora? o.O
Nazad na vrh Ići dole
StopBeingStupid.
Gossip Admin
Gossip Admin
avatar

Ženski Ribe Svinja

Broj poruka : 10837
Datum upisa : 09.01.2010
Godina : 23
Lokacija : Like u care.

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Pon Jul 19, 2010 8:13 am

i ja sam gledala nekoliko, okej mi je

___________________________
Nazad na vrh Ići dole
http://nothingsweetaboutmeyeh.blogspot.com/
Phoebe Alex Halliwell
Lost For Words
Lost For Words
avatar

Broj poruka : 3541
Datum upisa : 16.02.2010

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Pon Jul 19, 2010 8:15 am

nisam gledala,ali odprilike znam o cemu se radi.
Nazad na vrh Ići dole
*|Pain of love|*
Learning to fly
Learning to fly
avatar

Broj poruka : 82
Datum upisa : 20.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Uto Jul 20, 2010 4:05 am

dobra je serija..samo mi se ne svidja kraj kada ce i Majkl umreti :p
Nazad na vrh Ići dole
_St0rm_
Round and Around
Round and Around
avatar

Ženski Ovan Pacov

Broj poruka : 221
Datum upisa : 28.04.2010
Godina : 22
Raspoloženje : happy :D

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Uto Avg 03, 2010 11:33 pm

Me, myself and I ::
Gledao sam nekoliko epizoda. A nije mi jasno, oni u svakoj sezoni treba da pobegnu iz nekog novog zatvora? o.O

ne bas Smile
u prvoj sezoni Michael pokusava da izbavi Lincolna iz zatvora, jer mu je namesteno ubistvo. uspeva na kraju sezone i u drugoj je opisan njihov beg van zatvora. Kelerman, koji je radio za kompaniju, je tada svedocio i Linc je bio resen svih optuzbi.
Kompanija (koja upravlja celom drzavom) svo vreme pokusava da Michaela ubaci u "Sonu", zatvor u Panami, da bi izvukao tipa koji je radio za kompaniju. To im uspeva na kraju 2. sezone.
Jedan od ljudi iz kompanije dolazi i pokusava ih ubiti, ali Sara ubija njega i Michael kaze policiji da je to on uradio (da bi joj se oduzio za sve sto je ucinila za njega).
3. sezona je Michaelov beg iz Sone.
mora izbaviti tog coveka jer je kompanija kidnapovala Saru i LJ-a, Lincolnovog sina.
Kompanija i Lincoln mu pomazu van zatvora.
U medjuvremenu oni ubiju Saru (navodno).
4. sezona (moja omiljena) krece tako sto michael hoce da im se osveti, ali saznaje da je Sara pobegla i da je uopste nisu ubili (nastavlja se njihova ljubavna prica Very Happy ).
U ovoj sezoni se bore protiv kompanije. Kradu scyllu (to je nekakva vrsta prenosnog diska koji sadržava sve o Kompaniji ali i mnogo vise od toga) i pokusavaju srusiti kompaniju, ali saznaju da im je majka ziva i da radi za njih.
Bude puno komplikacija, ali na kraju predaju scyllu postenim ljudima i bivaju postedjeni svih optuzbi od ranije.
Sara je ubila Michaelovu majku da bi njega spasila, pa je tako u filmu "The final break" ona zavrsila u zatvoru iz kojeg je Michael pokusava izbaviti. On umire u filmu da bi nju spasao (ali bi umro svejedno od tumora).

Preporucujem svima da odgledaju...ja sam gledala celu seriju 4 puta i stvarno me je odusevila.
Nazad na vrh Ići dole
http://evanescencefans.forumotion.net/forum.htm
-Neznanka-
Learning to fly
Learning to fly
avatar

Ženski Vaga Peto

Broj poruka : 68
Datum upisa : 31.07.2010
Godina : 24

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Pet Avg 13, 2010 2:30 am

Extraa serija!! Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
anamarija
Lost For Words
Lost For Words
avatar

Ženski Broj poruka : 3050
Datum upisa : 31.05.2010
Lokacija : Beograd
Raspoloženje : super!

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Sre Avg 25, 2010 11:38 am

Bas dobra serija
Nazad na vrh Ići dole
Jec@ 95
The Dogs of War
The Dogs of War
avatar

Broj poruka : 488
Datum upisa : 03.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Pon Avg 30, 2010 2:17 am

Extra serija ^^
Nazad na vrh Ići dole
sundjer bob :)
What Do You Want From Me
What Do You Want From Me
avatar

Ženski Blizanci Svinja

Broj poruka : 768
Datum upisa : 09.01.2010
Godina : 23

PočaljiNaslov: Re: Prison Break   Pon Avg 30, 2010 2:42 am

super serija Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Prison Break   

Nazad na vrh Ići dole
 
Prison Break
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Čudni zatvori

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Magični portal :: Gossip topics :: Serije :: Strane-
Skoči na: